Näringsterapeut

Vad är näringsterapi och hur arbetar en näringsterapeut?
En näringsterapeut är en person som har studerat anatomi, fysiologi, biokemi, näringsfysiologi och klinisk nutrition. Inom klinisk nutrition använder man individuella rekommendationer angående kosthållning och anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten.
Man vill främja hälsan genom att ge näringsämnen som kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Det finns idag över 20 000 vetenskapliga studier som bekräftar de kraftfulla effekter som vitaminer, mineraler, aminosyror och andra kosttillskott kan ha på kroppen och själen.
Med en allt sämre miljö, näringsfattig jord och felaktiga kostvanor har vår generation, mer än många andra tidigare i västvärlden, stort behov av all form av näringsförstärkning. Många så kallade ”välfärdssjukdomar” som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi, reumatism m fl är först och främst följder av en felaktig livsstil
Och inadekvt näringsintag.

En näringsterapeut kan ta fram ett behandlingsprogram för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential.

 

Målgrupp för näringsterapeut utbildningen
Alternativmedicinskt utbildad terapeut: t ex kiropraktor, naprapat, osteopat, zonterapeut, psykoterapeut, akupunktör, kinesiolog m fl – som ett komplement till nuvarande utbildning
Friskvårdskonsulent Dietist
Hälsohemspersonal Läkare
Sjuksköterska Hushållslärare
Sjukgymnast Kost- och hälsointresserad
Hälsokostrådgivare Konsult inom livsmedelshandeln

Delutbildning – Hårmineralanalysterapeut – Mer om utbildningen hittar du här